تعديل

الأحد، 3 يناير 2016

كفتة بواقي الفراخ المستويه للشيف لولا شومان

كفتة بواقي الفراخ المستويه

كفته
المكونات
فراخه بايته ومستويه او بواقي
بصله متوسطه
عودين بقدونس
2 فص توم
2 ملعقه كبيره رز ابيض بايت
ملح وفلفل
بصل وتوم بودر
قليل من الحبهان المطحون
قليل من الجنزبيل البودر
شطة هريسه او حسب الرغبه
ربع ملعقة صغيره بكنج بودر

للتحمير
بيضه وملعقتين لبن 
رشة ملح وفلفل
دقيق وبقسماط للتغطيه
زيت غزير وملعقتين سمنه

الطريقه
نضفي الفراخ من الجلد والعظم والغضاريف
وفي معد الطعام اضربي
البصله اولا ومع استمرار الضرب
ضيفي التوم والبقدونس والرز 
اضربي جيدا حتى تختفي معالم الرز
ضيفي الفراخ والتوابل واضربي كويس جدا
حتى يلم الخليط ويتكور كالعجينه
اعمليها كور صغيره

ونزليها في الدقيق
وبعدين البيض وبعدين البقسماط
حمريها في زيت غزير مضاف له ملعقتين السمنه
وقلبي الكور باستمرا حتى تاخد لون دهبي جميل
خرجيها على ورق مطبخ
وقدميها سخنه على فرشة بقدونس
مع مكرونه او رز مع سلطات
او كطبق جانبي مع العزومات
وبالف صحه وعافيه
ملحوظه
كل ما يتبقى عندك قطع فراخ مستويه 
جمعيها في الفريزر لحين الاستخدام
الفراخ سواء مسلوقه او محمره 
وبايته تصلح لعمل الكفته

ممكن تضيفي ملعقة بشاميل مع خليط الفراخ
ممكن تضيفي بيضه مع خليط الفراخ
كفتة الفراخ وهي بارده بتكون جميله جدا
ممكن تجهزيها قبلها بيوم للمناسبات
الاطفال بيحبوها جدااااااااااااااا


شيف لولا شومان

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More